Vrij wonen. In je eigen, betaalbare koopwoning. Samen in jullie eigen wijk of op jezelf. Dichtbij de natuur en met een minimale footprint. Vanuit deze visie werken wij dagelijks aan de realisatie van woningen en wijken van de toekomst. 

Droom jij van je eigen wijk?

Ben jij je aan het oriënteren om samen met anderen je eigen wijk te realiseren? Heb je jouw nieuwe leefgemeenschap al tot in detail uitgedacht? Of misschien al een stuk grond gekocht? Waar je ook staat in jouw proces: een goed en doordacht plan helpt je verder. Mill Home heeft veel ervaring in het begeleiden van CPO’s: van planvorming tot het bouwen en aansluiten van huizen. Wij hebben de belangrijkste stappen voor je op een rij gezet:

1. Start je eigen CPO
2. Je visie op papier
3. Bepaal je locatie 
4. Schetsplan
5. Selecteren van betrokken partijen
6. Planuitwerking
7. Financiering
8. Omgevingsvergunning
9. Bouw en realisatie

 

CPO begeleiding

Een CPO traject is complex. Alleen al bij de vergunningaanvraag zijn tientallen documenten nodig. Constructieve berekeningen, BENG berekeningen, tekenwerk, allerlei omgevingsonderzoeken en veel andere stukken waar specialistische kennis voor nodig is. Mill Home begeleidt het proces van jullie eigen wijk van begin tot eind. Wij zorgen ervoor dat op het juiste moment, de juiste stappen worden genomen zodat de realisatie van jullie wijk efficiënt verloopt. Daarmee voorkom je onnodige zorgen én kosten.

 

Wijken van Mill Home door heel Nederland

De afgelopen jaren heeft Mill Home meer dan 10 wijken gerealiseerd, samen met haar bewoners. Drie projecten lichten we hieronder uit.

 

Hardegarijp (Gemeente Tytsjerksteradiel)

In 2017 heeft Mill Home in Hardegarijp het eerste Tiny House straatje van Nederland gerealiseerd. Vijf tiny houses met ieder een eigen kavel van 160 m2. De tiny houses zijn gefundeerd aan de grond en aangesloten aan de nutsvoorzieningen. Vanwege het zonnepanelendak zijn de Tiny Houses energieneutraal. 

 

CPO Lievingerveld (Gemeente Beilen)

In de zomer van 2020 heeft Mill Home de eerste helft opgeleverd van een tiny house buurtje in Lievingerveld. Een enthousiaste groep bewoners ontwikkelde in samenwerking met Mill Home een buurtje met Mill Home Lofts op het Lievingerveld in Beilen. Een klein buurtje in een groene omgeving met een ruimtelijke beleving.


Oosterwold (Gemeente Almere)

Oosterwold is een gebied dat anders wonen mogelijk maakt. Ruime, groene kavels in het landelijke gebied van Almere-Hout, op 10-minuten van het Gooi en 25 minuten van Amsterdam. Van 2019 tot 2022 heeft Mill Home hier in totaal 20 woningen gerealiseerd.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de mogelijkheden van je eigen wijk? Dan nodigen we je van harte uit bij ons kantoor voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens die kennismaking bespreken we je situatie en vertellen we over onze aanpak en projecten die we eerder hebben gerealiseerd. 


Bel of mail ons voor een afspraak