Een nieuwe manier van bouwen, een nieuwe manier van wonen. 

Welkom in de nieuwe houten eeuw

Bouwen met het meest duurzame productiemateriaal op aarde
Wonen in een Mill Home is niet alleen heel prettig, maar ook goed voor het milieu. Je woont namelijk in een houten woning. De bomen die gekapt zijn om jouw woning te bouwen, hebben in hun leven heel wat CO2 opgeslagen. CO2 (koolstofdioxide) is een gas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is, maar als gevolg van menselijke activiteiten is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer in de laatste 150 jaar extreem sterk toegenomen. CO2 zorgt voor opwarming van de aarde, het is dus van wezenlijk belang dat we de hoeveelheid CO2 in de lucht terugdringen. 
Doordat we alleen hout gebruiken uit duurzame, gecertificeerde bosbouw, wordt er voor elke gekapte boom een nieuwe boom geplant. Deze nieuwe boom kan weer opnieuw CO2 opnemen. 
De reguliere woningbouw zorgt juist voor grote hoeveelheden CO2 uitstoot, onder andere door de grote hoeveelheid transportbewegingen. 
In de fabriek een houten woning bouwen van de gekapte bomen is dus de beste manier om onze aarde gezond te houden en jij draagt daar aan bij als je in een Mill Home woont!

Klik hier voor 5 feiten over hout.

Klik hier voor de gezondheidsvoordelen van hout.

Klik hier voor actuele thema's omtrent duurzaam hout.

Slim bouwen, slim wonen

Snel & Flexibel
Wij bouwen onze woningen Smart. Dit betekent ten eerste dat we goed nagedacht hebben over het ontwerp. Al onze woningen hebben een optimale benutting van de ruimtes. Onze woningen zijn Compact, maar toch van alle gemakken voorzien. We hebben de diverse technische installaties in de woningen op elkaar afgestemd, waardoor onze woningen niet alleen full electric kunnen functioneren, maar ook nog eens zelfvoorzienend zijn.

Onze bouwwijze is ook Smart. Niet alleen de onderdelen worden prefab gemaakt, maar de hele woning wordt afgebouwd in onze assemblagehal in Mill. Op deze manier kunnen we, door onze gecontroleerde omgeving, een hoge kwaliteitsstandaard garanderen. Geen busjes op de weg. We minimaliseren de foutmarge, omdat er in de assemblagehal een vooroplevering plaatsvindt.
Op het moment dat de woning de fabriek uit rolt, is deze sleutelklaar. Badkamer, keuken, vloer- en wandafwerking, kasten, de woning kan bewoond worden. We transporteren onze woningen in één of twee delen, die op locatie in één dag geplaatst en aangesloten worden.

Vandaag transporteren is morgen wonen!

Duurzaam en energieneutraal

Alle woningen van Mill Home worden gebouwd van natuurlijke en duurzame materialen. Het skelet van de woningen wordt volledig gemaakt van sandwichpanelen, die vervaardigd worden in de fabriek van Mill Panel, het bedrijf waar Mill Home zijn ontstaan aan te danken heeft. Het okoumé-hout wat hiervoor gebruikt wordt, is afkomstig uit FSC-gecertificeerde kap. De buitenbeplating is van Tricoya©, die zorgt voor een 50 jaar lang gegarandeerde onderhoudsvrije buitenzijde.

Dankzij het geavanceerde ventilatiesysteem hebben onze woningen gegarandeerd een gezond binnenmilieu. 

Zonnepanelen dak
Alle woningen van Mill Home zijn standaard uitgerust met 48 tot 52 duurzame zonnepanelen, geïntegreerd in een mooi vormgegeven dak. De woningen zijn gasloos en voorzien van full electric installaties. Door de hoge opbrengst van de panelen, in combinatie met de uitstekende isolatie, hebben onze woningen een EPC van 0 of lager. Dit betekent minimaal energieverbruik, nooit meer een energierekening én dit geeft mogelijkheden tot off grid wonen of schakelen van woningen voor optimaal rendement. 

Compact wonen, hoog comfort

Kleiner wonen, maar niet inleveren op woongemak
Leven op minder vierkante meters betekent vaak ook een andere manier van leven. Er is nou eenmaal minder plek voor kleding, schoenen en andere spullen. Maar minimalistisch leven betekent niet dat je moet inleveren op woongemak. Wij hebben onze woningen voorzien van alle gemakken die het leven in een Compact Home toch aangenaam en comfortabel maken. Er is niet bezuinigd op kwaliteit en dat stralen onze woningen uit.
Zo maken wij onder andere gebruik van infrarood verwarming, die de woning supersnel elektrisch opwarmt. Deze ligt mooi weggewerkt onder de vloer, zodat je niet tegen panelen aan de wand of vloer aankijkt. En je krijgt er ook nog lekker warme voeten van! De combinatie met een vraaggestuurd ventilatiesysteem zorgt voor een optimaal binnenklimaat.
Geen zin in afwassen? Onze luxe keuken beschikt over een compacte vaatwasser en ook een fijne oven en grote koelkast zijn aanwezig. Een composiet blad met bar kan het geheel afmaken!

 

 

Enthousiast

Meer weten?


Neem contact met ons op