Wil jij ook graag kleiner wonen in een Mill Home maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? 

We hebben hieronder stap voor stap beschreven hoe je de realisatie van jouw woondroom kan realiseren. We geven handige tips, websites, informatie over financiering en beschrijven onze werkwijze vanaf het moment dat het concreet wordt.

Kavel

Zonder grond geen huis. Maar hoe kom ik nu aan een kavel? 

Scroll naar beneden voor de antwoorden.

Ontwerp

Kleurkeuzes, vloerkeuzes, apparatuur en indeling. Hoe komt het ontwerp tot stand?

Vergunning

Mag ik mijn woning zomaar ergens neerzetten? Hoe werkt zo'n vergunningstraject?

Productie

Wanneer wordt er met de productie van de woning gestart? En hoe lang duurt dat ongeveer?

Plaatsing

Wat gebeurt er met mijn woning als die klaar is? En hoe gaat de plaatsing op de kavel?


Kavel

Belangrijk bij het kopen van een huis is altijd de locatie. Heb je al een stuk grond weten te bemachtigen? Top! Dan kun je meteen door naar stap 2.

Heb je nog geen kavel, dan moet je hier naar op zoek.  Een eerste stap kan zijn om zelf naar de gemeente toe te stappen. Bij de afdeling bouwen en volkshuisvesting kun je terecht met een aantal concrete vragen/ voorstellen. Op websites zoals Funda of Bouwkavels Online kun je zoeken naar geschikte bouwgrond. Wanneer je een kavel gevonden hebt, kijk dan goed of onze woningen in het bestemmingsplan passen en voldoen aan de opgestelde welstandseisen van het betreffende plan (denk aan kleur, materiaal, nok- en goothoogtes). Indien je twijfelt, kun je de gemeente vragen om een vooroverleg. 
Mill Home heeft zelf géén gronden ter beschikking. Mocht je graag in een Mill Home willen wonen, kijk dan ook eens bij onze projecten. in sommige gevallen zijn er nog kavels/woningen beschikbaar. 

Financiering

De woningen van Mill Home worden met de grond/fundering verenigd. Dit betekent dat onze woningen gezien worden als onroerend goed en kan er ook een hypotheekaanvraag worden gedaan. Dit wordt per project bekeken door de bank. Aangezien onze woningen duurzaam en energie-neutraal zijn, kan onder andere de Rabobank een GroenHypotheek aanbieden. Hierdoor is financiering van je woning binnen handbereik én met een lage aantrekkelijke rente. 


Ontwerp

Dan is het tijd voor de echt leuke dingen! Je gaat met ons in gesprek en samen gaan we bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien. De prijzen van onze standaard modellen kun je bekijken op de pagina "Onze woningen". Jouw eigen woning kun je verder naar wens samenstellen met behulp van onze optielijsten. Deze kun je hier downloaden. 

Koopovereenkomst

Wanneer het ontwerp vast staat, wordt er een koopovereenkomst gesloten en de offerte getekend. Na het tekenen hiervan, gaan we door naar de volgende fase: de vergunning!

 

Omgevingsvergunning

Als het ontwerp klaar is en de overeenkomst is getekend, dan gaan wij voor jou alle documenten in orde maken om de omgevingsvergunning aan te kunnen vragen.  De doorlooptijd van de aanvraag is 8 weken. Wanneer de omgevingsvergunning is goedgekeurd, komt er een inzagetermijn van 6 weken. Voor meer informatie over omgevingsvergunningen, kijk op www.omgevingsloket.nl. Het is mogelijk dat wij deze procedure in volmacht voor jou uitvoeren.

Aanvraag nutsvoorzieningen

Onze woningen worden in een rap tempo gebouwd. Om zo snel mogelijk van jouw woning te kunnen gaan genieten, is het verstandig zo snel mogelijk de aanvraag in te dienen voor de nutsvoorzieningen. 


Productie

Yes! Je omgevingsvergunning is goedgekeurd. Gefeliciteerd. Je geeft opdracht om jouw woning te gaan bouwen. Wij starten met de voorbereiding van dit proces; er wordt een planning gemaakt en alle materialen worden besteld. Ongeveer 6 weken na het geven van de opdracht, gaan we starten met de bouw. Het productieproces van jouw woning is ongeveer 6 weken. We nodigen je tijdens de bouw uit om een kijkje te komen nemen.

werkzaamheden op de kavel

Als de vergunning verleend is, kun je op de kavel aan de slag. Afhankelijk van jouw wensen en situatie, zal de kavel gereed gemaakt moeten worden voor de plaatsing van de woning. Waarschijnlijk moeten er voorbereidingen getroffen worden zodat de nutsbedrijven hun aansluitingen kunnen uitvoeren. Misschien moet je kavel nog opgehoogd worden of juist afgegraven worden. Ook moet je zorgen voor een goede fundering. In veel gevallen zijn stelconplaten de ideale oplossing. Dit zijn grote betonnen platen van 2m x 2m die een stevige ondergrond bieden. Voor al deze werkzaamheden kun je het beste een locale aannemer/grondwerker in de arm nemen. Afhankelijk van de locatie kunnen wij jouw wellicht ook helpen aan een goede partij hiervoor.


Plaatsing

Wanneer jouw woning (bijna) klaar is, nodigen we je uit voor de vooroplevering bij ons in de assemblagehal. Als de woning helemaal naar wens is, plannen we de datum voor transport. 

Onze woningen worden volledig in onze assemblagehal geproduceerd en worden in zijn geheel of in twee delen op diepladers naar de locatie getransporteerd. Daar wordt de woning op zijn plek gezet met een kraan. Ook zetten we de woning vast aan de fundatie.

Zodra de woning op de fundatie geplaatst is kunnen de nutsvoorzieningen aangesloten worden door de bevoegde instanties; Afhankelijk van jouw situatie betreft dit water, elektra en/of riool. Er wordt géén gebruik gemaakt van gas in onze woningen. Wanneer deze aansluitingen geregeld zijn, kun je gaan genieten van jouw eigen Mill Home!

Zie jij kansen?

Grondbezitter?


Bel ons voor een afspraak