Waar mogen deze woningen geplaatst worden?

De woningen van Mill Home voldoen aan het bouwbesluit. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor permanente bewoning en ze dus geplaatst kunnen worden op een kavel met woonbestemming. Houd er rekening mee dat een gemeente aanvullende eisen kan stellen aan bebouwing. Dit vind je terug in het bestemmingsplan.

Onze woningen zijn daarnaast ook geschikt als recreatiewoning.

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Kunnen jullie mij helpen?

Ja, een beetje op weg helpen, dat kunnen wij zeker. Kijk eens op onze pagina "realisatieproces". Daar staan de stappen genoemd die je moet nemen. Tevens vind je op deze pagina wat tips & tricks. 

Ik heb nog geen stuk grond. Waar moet ik mijn zoektocht beginnen?

Bedenk allereerst in welke regio je wilt gaan zoeken. Op websites zoals Funda of Bouwkavels Online kun je op regio zoeken naar geschikte bouwkavels. Wanneer je een kavel naar wens gevonden hebt, kijk dan goed naar het bestemmingsplan van deze kavel, om te zien of onze woningen in het bestemmingsplan passen en voldoen aan de opgestelde welstandseisen van het betreffende plan (denk aan kleur, materiaal, nok- en goothoogtes). Indien je twijfelt, kun je de gemeente vragen om een vooroverleg. 

Ik wil graag meer informatie over deze woningen. Hebben jullie een informatiepakket voor mij?

 Natuurlijk! Download hier onze digitale brochure(s). 

Duo Loft

Family Loft

Wat kost het om bij jullie een woning te laten bouwen?

De prijs voor een Duo Loft is vanaf  € 99.500,-.
De prijs voor een Family is vanaf  € 127.500,-.

Onze woningen worden sleutelklaar opgeleverd en zijn dus direct bewoonbaar. We hebben diverse meerprijs opties om de woning helemaal naar wens samen te stellen. 

Prijzen zijn inclusief BTW.

Met welke kosten moet ik nog meer rekening houden?

Naast de kosten van de woning zelf, komen er nog andere kosten bij.
Denk allereerst aan de kosten voor transport en plaatsing van de woning. Dit is niet inbegrepen in de prijs van de woning, maar wordt wel door Mill Home en onze samenwerkende partijen verzorgd.

Andere kosten zijn onder andere: de aanvraag van de vergunning en bijbehorende legeskosten, diverse  grondwerkzaamheden (leidingwerk ten behoeve van nutsvoorzieningen, ophoging/afgraving kavel, fundering/Stelcon-platen/schroefpalen, etc.).

De volgende kosten zijn erg afhankelijk van de locatie en of deze documenten benodigd zijn: eventuele kosten voor het opmaken van rapporten (geluid, slagschaduw, sondering, etc.). 

Alles laatste heb je natuurlijk ook te maken met maandelijkse kosten (vaste lasten): de kosten van de bouwkavel (afhankelijk van jouw situatie is dat bijvoorbeeld een hypotheek/koopsom, huur of pacht). Tevens betaal je, ondanks dat je woning energieneutraal is, nog steeds vastrecht voor je aansluitingen. 

Welke opties heb ik om een Mill Home te personaliseren?

De indeling van onze woningen staat in grote lijnen vast. We hebben bij de standaardindeling een aantal mogelijkheden om de woning naar jouw smaak en wensen aan te passen. 

Klik hier voor een overzicht van de standaard DUO LOFT en de mogelijke opties.

Klik hier voor een overzicht van de standaard FAMILY en de mogelijke opties.

Kan een Mill Home off grid geplaatst worden?

Onze woningen zijn voorbereid om off grid plaatsing mogelijk te maken. Dit betekent dat de zonnepanelen voldoende energie opwekken om de woning het hele jaar van stroom en warmte te voorzien.
Wat benodigd is om een off grid plaatsing mogelijk te maken, is o.a. een accupakket om deze energie in op te slaan en bijvoorbeeld een helofytenfilter (moerasfilter) om je afvalwater te filteren. 

Het is belangrijk om je vooraf goed te laten informeren als je off grid wilt gaan wonen. Er komt veel bij kijken, ook op financieel vlak. Mill Home kan je in contact brengen met een aantal partijen om een Mill Home off grid te plaatsen. 

Ik wil graag een woning bezichtigen, kan dat?

We hebben hier een aantal mogelijkheden voor:

  1. Proefslapen in Basecamp IJmuiden - Je kunt hier overnachtingen boeken in onze woningen. Er staan diverse modellen van Mill Home in dit Tiny House recreatiepark aan het strand. Let op! Een rondleiding krijgen in de andere woningen is niet mogelijk. Je kunt alleen de gehuurde woning van binnen zien. Het is de ultieme manier om onze woningen te ervaren.
  2. Bezichtiging in onze productiehallen - Dit is beperkt mogelijk en alleen op afspraak.
  3. Demopark Almere - vanaf voorjaar 2021, informatie volgt

Wonen in een tiny house in Nederland is nog vrij nieuw. Dit betekent dat de mensen die daadwerkelijk al in een tiny house wonen, veel vragen en nieuwsgierige (soms ongewenste) bezoekers krijgen. 

Voor de bewoners van een Mill Home geldt dit ook. Reeds bewoonde Mill Homes zijn dus NIET te bezichtigen. 

Wat moet ik zelf allemaal doen, voordat het huis gebracht wordt?

Er komt nog heel wat bij kijken, voordat de woning daadwerkelijk geplaatst kan worden.

De kavel dient namelijk bouwrijp gemaakt te worden en alle ondergrondse voorzieningen dienen aangelegd te worden. Denk hierbij o.a. aan:

  • afgraven/ophogen/verbeteren grond
  • leidingwerk/mantelbuizen/invoerbochten plaatsen voor nutsvoorzieningen en riolering
  • fundering plaatsen

Dit werk kun je het beste laten uitvoeren door een plaatselijke aannemer naar keuze. Mocht je (de coördinatie van) deze werkzaamheden te ingewikkeld vinden, dan zijn er mogelijkheden om in te stappen in een project, waar deze werkzaamheden voor je geregeld worden. Kijk bij projecten voor beschikbaarheid. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op


Bekijk contactgegevens